Duikcentrum Scharendijke is het jongste duikcentrum van Zeeland, gevestigd in de winkelruimte van hotel en eetcafé De Kabbelaar in Scharendijke. Voorheen was hier Duikcentrum de Kabbelaar gevestigd.

Het vaste team van Duikcentrum Scharendijke bestaat uit:

Sean van Ielen

 

Is in aanraking gekomen met duiken, door zijn vader. Alle verhalen die hij van hem hoorde, heeft zijn interesse gewekt. Op zijn 14de is hij daarom ook lid geworden van Duikgroep 84, waar hij zijn opleiding heeft gevolgd tot 1sters instructeur. Inmiddels heeft hij circa 950 duiken op zijn naam staan. Deze duiken zijn gemaakt in onder andere Nederland, Belgie, Duitsland, Spanje, Griekenland, Turkije, Egypte, Kenia, en Curacao.

 

Sinds zijn 16de heeft hij in het weekeinde en vakanties gewerkt bij De Kabbelaar  in de duikwinkel. Tegen het eind van zijn studie Logistiek en Technische Vervoerskunde werd bekend dat de toenmalige eigenaar van de winkel ging stoppen. Deze kans werd aangegrepen om Duikcentrum Scharendijke op te richten. 

 

Henk van Ielen

Werd in de jaren '90 gegrepen door het duikvirus en is sinds 1994 lid van Duikgroep 84. In 2006 heeft hij er voor gekozen om naast zijn werk in de logistiek, een eigen duikschool te beginnen onder de naam Henk van Ielen Duikinstructie. Sinds 2009 is hij ook in het bezit van The Scuba Experience.

 

Inmiddels heeft hij circa 5500 duiken op zijn naam staan. Deze duiken zijn gemaakt in onder andere Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Portugal, Spanje, Griekenland, Turkije, Israel, Egypte, Kenia, Indonesie en Curacao. Maar ondanks al deze reizen, duikt hij nog steeds graag in het Grevelingenmeer of de Oosterschelde.

 

Hij is PADI staff instructor , EFR instructeur en NOB 2* instructeur.DAN Bls instructeur

 

 

Verder maakt Duikcentrum Scharendijke gebruik van veel instructeurs en divemasters die op oproep basis werken.