Egyptereis CIOS Goes-Breda in samenwerking met Duikcentrum Scharendijke grenzeloos succes!!
 
 
 
Een groep van 16 CIOS studenten uit de regio’s Breda en Goes is 5 februari 2013 geland op Schiphol als gebrevetteerd duiker! Daarnaast hebben deze studenten enorm veel duikervaring opgedaan. Elke student heeft minimaal 15 duiken gemaakt. De locatie Marsa Shagra is uniek en uitermate geschikt voor de ontwikkeling van beginnende duikers.
 
We starten met een turbulente heenreis. Er moest op Schiphol nog snel een noodpaspoort worden aangevraagd en de rijstijl van de Egyptische buschauffeurs na zonsondergang is “apart” te noemen!!
 
Na de eerste nachtrust staat de eerste duikdag al op het programma, half zeven gaat de wekker en om zeven uur zitten we aan het ontbijt. Er staan deze dag twee opleidingsduiken op het programma en één ervaringsduik. De meeste studenten hebben toch wat gezonde spanning, maar de verhalen ’s avonds doen verraden dat het een geslaagde dag is geweest. Zowel de duikvaardigheden als het prachtige onderwaterleven is onderwerp van gesprek.
 
Alleen het weer is ‘kouder’ dan verwacht. Het is maar 22 graden, bewolkt en er staat een behoorlijk frisse zeewind. De tweede dag trekt het open! En de temperatuur stijgt, vervolgens gaat de wind liggen en stijgt de temperatuur door naar ruim 30 graden! Ideale omstandigheden voor boven- en onderwater!
 
De duikdagen daarna stijgt het duikniveau van de studenten in een gestaag tempo. De meegereisde Divemasters in Opleiding doen hierbij zeer veel ervaring op.
Het niveau van de studenten is van dermate niveau dat de kantduiken worden opgewaardeerd naar bootduiken met een zodiac waardoor het duikgebied veel groter wordt.
 
Uiteindelijk wordt de gehele groep studenten gebrevetteerd tot PADI Open Water duiker.
De duikweek wordt afgesloten met een Advanced Openwaterduik. Onder begeleiding van de instructeurs van het CIOS en Duikcentrum Scharendijke wordt er een nachtduik gemaakt.
De groep studenten is zeer enthousiast terug gekomen van deze unieke ervaring. Driekwart van de studenten geeft aan dat ze zich verder willen ontwikkelen tot PADI Divemaster.
Een uitdaging voor het CIOS Goes-Breda om komend schooljaar het KKV Persluchtduiken ook te laten starten.